Az év igekötője

Szomorúan szembesültünk a ténnyel, hogy a nyelvek és a nyelvészet kedvelőinek nincs lehetőségük különböző, az érdeklődési körükhöz kapcsolódó szavazásokon részt venni. Itt az idő, hogy kellőképpen értékeljük a magyar igekötőket, amelyeket hungarikumnak is tekinthetnénk. Ezért úgy gondoljuk, hogy elérkezett a kellő pillanat az év igekötőjének a megválasztására.

Szavazni három kategóriában is lehet, hiszen az igekötők is oly sokfélék lehetnek. Az első két igekötőcsoport, amiből a kedvencünket kiválaszthatjuk, rögzített csoport. Standard  kategóriában a már az általános iskolából jól ismert 13 igekötő közül választhatnak a szavazók, Extrém kategóriában pedig az Osiris Helyesírás kötetében igekötőnek jelölt szavak közül - ez utóbbi 45 igekötőt tartalmaz (kizárva innen a 13 standard igekötőt és az e~ö variánsokat).

Szavazatát a Standard és az Extrém kategóriában itt adhatja le! 

Ezenkívül indítunk még egy Freestyle kategóriát is, ahol a másik két csoportból kimaradt vagy önjelölt igekötők közül mazsolázhattak az érdeklődők.

Találja meg itt a kedvenc Freestyle igekötőjét! 

A szavazás végeredményét 2019 szeptember 27-én az SZTE BTK 3. emeletén, a Kristó Gyula teremben este kilenc órakor, a Kutatók Éjszakájának szegedi rendezvényén ismertetjük. A szavazást és az eredményhirdetést az SZTE BTK Általános Nyelvészeti Tanszék tudományos diákköre bonyolítotja le.

Az év igekötője szavazás kampányát a szavazás facebook oldalán is nyomon lehet követni.