Pragmatika Centrum - Országos Kutatóközpont

Konferenciafelhívás: LingDokKonf 21.

A Szegedi Tudományegyetem Nyelvtudományi Doktori Iskolája 2017. november 23-án és 24-én rendezi meg a

Nyelvészdoktoranduszok 21. Országos Konferenciáját (LingDokKonf 21.)

az SZTE BTK Konferenciatermében (6722 Szeged, Egyetem u. 2. fszt.)

Várjuk jelentkezését minden jelenlegi doktorandusz hallgatónak vagy olyan volt hallgatónak, aki még nem védte meg PhD-értekezését. A konferenciára jelentkezhetnek továbbá a nyelv- vagy nyelvészet szakos mesterképzések hallgatói is. Jelentkezni az alábbi nyelvészeti témákban lehet, amelyek elméleti jellegűek, illetve bármely nyelv vizsgálatán alapulhatnak: fonológia, fonetika, morfológia, szintaxis, szemantika, pragmatika, nyelvtipológia, szövegnyelvészet, pszicholingvisztika, neurolingvisztika, nyelvfilozófia, nyelvtörténet, nyelvelmélet.

Az előadásokra 25 perc áll rendelkezésre, amely a vitát is magában foglalja. Az előadásokat magyar nyelven kell tartani.

Ha előadást kíván tartani a konferencián, kérjük, hogy tervezett előadásáról szíveskedjék 2300-2800 karakter terjedelmű összefoglalót küldeni (a szóközöket és a Hivatkozásokat nem beleszámítva) – a szerző nevének feltüntetése nélkül – erre a címre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A konferenciára való jelentkezés díjtalan.

Az összefoglaló beérkezési határideje: 2017. szeptember 24.

Az összefoglaló kísérőlevelén kérjük, tüntesse fel az alábbi adatokat:

  • - a jelentkező neve, email-címe
  • - a doktori iskola, doktori program neve (mesterszakos hallgató esetében az oktatási intézmény és a szak neve)
  • - a témavezető neve
  • - az előadás címe

Az összefoglalók elbírálásáról a jelentkezőket előreláthatólag október 29-ig értesítjük. Az előadások írott változatát válogatás után kötetben is kiadjuk. Az eddig megjelent konferenciakötetek itt érhetők el: http://nydi.szte.hu/LingDok_konfkotetek.html.

A konferenciával kapcsolatos információk, beleértve az összefoglalókra vonatkozó tartalmi és szerkesztési javaslatokat is, a konferencia honlapján érhetők el: http://nydi.szte.hu/LingDok.html.

dr. Kocsis Mihály
egyetemi tanár, a doktori iskola vezetője