Konferenciafelhívás: Újdonságok a szemantikai és pragmatikai kutatásokban

A Szegedi Tudományegyetem Általános Nyelvészeti Tanszéke és a Pragmatika Centrum Országos Kutatóközpont 2015-ben ismét megrendezi az

Újdonságok a szemantikai és pragmatikai kutatásokban

című konferenciát. A konferenciára olyan magyar nyelvű előadásokat várunk, amelyek szemantikai és pragmatikai témájú kutatások még nem publikált eredményeiről számol be, és nemzetközileg elfogadott módszereket fejlesztenek tovább és/vagy alkalmaznak újabb területeken.

A konferencia időpontja: 2015. április 17.

 

Helye: SZTE BTK Kari Konferenciaterem, Szeged, Egyetem u. 2.

A konferencia szervezői: Maleczki Márta, Németh T. Enikő és Szécsényi Tibor

A szakmai bizottság tagjai: Alberti Gábor (PTE), Andor József (PTE), Bibok Károly (SZTE), Csatár Péter (DE), Dér Csilla Ilona (KRE), Gyuris Beáta (MTA, NYTI), Ivaskó Lívia (SZTE), Kiefer Ferenc (MTA NYTI), Nemesi Attila László (PPKE), Tátrai Szilárd (ELTE), Tolcsvai Nagy Gábor (ELTE) Tóth Enikő (DE), Varasdi Károly (Heinrich Heine Universität, Düsseldorf), Vecsey Zoltán (MTA-DE Elméleti Nyelvészeti Kutatócsoport)

A konferenciára az előadások rövid összefoglalójával lehet jelentkezni, amelyek az előző konferenciához hasonlóan egy hazai egyetemi oktatókból és kutatókból álló szakmai bizottság bírál el. Az összefoglalókat a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre lehet e-mailben elküldeni, legfeljebb 3000 karakter terjedelemben (összesen, azaz szóközökkel és hivatkozásokkal együtt). Az összefoglalók ne tartalmazzák az előadók nevét, munkahelyét, ezeket az információkat az e-mailben kérjük külön feltüntetni.

Az összefoglalók beküldési határideje: 2014. január 30. Ennél később beküldött absztraktokat nem áll módunkban elfogadni.

Az elfogadásról/elutasításról szóló értesítéseket március 2-ig küldjük ki.

A konferencia előadásai alapján beküldött tanulmányok szakmai bírálat után a Jelentés és nyelvhasználat című folyóiratban jelenhetnek meg.

SZTE BTK Általános Nyelvészeti Tanszék
Pragmatika Centrum Országos Kutatóközpont