Meghívó

A Magyar Nyelvtudományi Társaság Általános Nyelvészeti és Magyar Nyelvi Szakosztályai közös szervezésében Pragmatikai kutatások Magyarországon címmel kerekasztal-beszélgetést rendez.

Időpont: 2012. május 15. (kedd) 16.30

Helyszín: ELTE BTK Magyar Nyelvészeti Könyvtár (Budapest, Múzeum krt. 4/A, 2. em.)

A bevezető előadást tartja: Kiefer Ferenc (MTA Nyelvtudományi Intézet)

A beszélgetést vezeti: Németh T. Enikő (SZTE)

A beszélgetés felkért résztvevői: Andor József (PTE), Bódog Alexa (DE), Csontos Nóra (KRE), Furkó Péter (DE), Gyuris Beáta (MTA NYTI), Ivaskó Lívia (SZTE), Nemesi László Attila (PPKE), Németh T. Enikő (SZTE), Szili Katalin (ELTE), Tátrai Szilárd (ELTE)

A beszélgetés közvetlen célja, hogy lehetőséget biztosítson a Magyarországon pragmatikával foglalkozó kutatóknak arra, hogy szélesebb szakmai közönség előtt beszéljenek pragmatikafelfogásukról, röviden bemutassák kutatási eredményeiket és megosszák egymással a pragmatika magyarországi jövőjéről alkotott elképzeléseiket. A kerekasztal-beszélgetés távlati célja pedig az, hogy szorosabb együttműködést indítson el a különböző kutatóhelyeken, egyetemeken pragmatikával foglalkozó kutatók között. A felkért hozzászólások után nyílt fórum kezdődik a kerekasztal-beszélgetés résztvevőinek és a jelenlévő közönségnek a közreműködésével.

A kerekasztal-beszélgetés szervezői: Németh T. Enikő és Tátrai Szilárd