CFP: Találkozások az anyanyelvi nevelésben 4. Hasonlóságok és különbözőségek – a nyelvben és a nyelvi nevelésben

A PTE BTK Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet Nyelvtudományi Tanszéke

Találkozások az anyanyelvi nevelésben 4.

Hasonlóságok és különbözőségek – a nyelvben és a nyelvi nevelésben

címmel konferenciát rendez.

Időpontja: 2019. június 17–18.
Helyszíne: Pécs, PTE BTK, Ifjúság útja 6.

Idén negyedik alkalommal rendezzük meg a Találkozások az anyanyelvi nevelésben című konferenciát Pécsett, melyre szeretettel várjuk előadók és műhelyek jelentkezését, beleértve természetesen a gyakorló pedagógusokat is.

Az idei konferencia témája: Hasonlóságok és különbözőségek – a nyelvben és a nyelvi nevelésben

Témajavaslatok: Inkluzív szemlélet az anyanyelvi nevelésben · Differenciálás az anyanyelvi órákon · Anyanyelvi digitálistananyag-fejlesztés · Innovatív módszerek a nyelvi nevelésben · Új nyelvészeti diszciplínák a tanításban (pragmatika, szocio-, pszicholingvisztika stb.) · Korszerű nyelvészeti eredmények hasznosíthatósága a magyarórán · Különleges bánásmódot igénylő gyermekek anyanyelvi nevelése · A helyesírás tanításának logikája · A szövegértés tanítása írott és hallott szövegen

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket:

  • Szekcióelőadás tartására (20 perc előadás + 10 perc diszkusszió)
  • Műhely tartására (90 perc, a műhelyvezető nyújtsa be az absztraktot)
  • Résztvevőként (igény szerint az előadást nem tartó kollégák számára is kiállítunk igazolást a részvételről – az igazolt konferencia-részvétel nem akkreditált pedagógus-továbbképzésnek is elszámolható)

Az előadások írott változatát a felkért lektorok pozitív véleménye esetén megjelentetjük a Határtalanul online könyvsorozatunkon belül (http://h-magyarul.btk.pte.hu/)

Jelentkezési határidő: 2019. március 12.

Jelentkezni a következő űrlap kitöltésével lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd4FIToiv247X5p0kba89nOGZTT7MYu96XAsmVkNrLmtOg2Ew/viewform

Amennyiben előadást vagy műhelyt kíván tartani, a jelentkezési lapon az ide vonatkozó kérdéseket is töltse ki!

Résztvevőknek legkésőbbi regisztrációs határidő május 15 - ugyanezen a formanyomtatványon.

Az absztrakt formai és tartalmi követelményei:

  • Terjedelme: 1500-2500 leütés, szóközökkel, hivatkozáslistával együtt.
  • Empirikus kutatás esetén tartalmazza a hipotéziseket, elméleti jellegű munka esetén az elméleti alapvetéseket; tüntesse fel a módszereket és a várható eredményeket, konklúziókat!

Az absztraktok elbírálásának határideje: 2019. március 31.

Regisztrációs díj:
2019. május 15-ig: előadóknak 10 000 Ft. Diákoknak 50% kedvezmény.
A regisztráció befizetése banki átutalással történik. Ennek pontos részleteiről később adunk tájékoztatást. A regisztrációs díjat a regisztrációs csomagra, a konferenciakötet megjelentetésére és a büfé üzemeltetésére fordítjuk.

Kapcsolat:
A konferencia szervezői: Viszket Anita, Dóla Mónika, Farkas Judit, Gúti Erika, Hoss Alexandra, Kleiber Judit, Kárpáti Eszter.
Kérdés esetén a következő e-mail címen vagyunk elérhetők: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A konferencia honlapja a legfrisebb információkkal: http://nyelvtud.btk.pte.hu/content/talalkozasok-az-anyanyelvi-nevelesben-4-2019

Szívélyes üdvözlettel,
A konferencia szervezői